marți, 9 februarie 2016

Camera Deputaților: Asociațiile de proprietari - obligate să afișeze modalitatea de calcul a cheltuielilor de întreținere

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să afișeze modalitatea de calcul al cheltuielilor de întreținere pentru fiecare apartament. 
Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari a fost adoptat cu 276 de voturi "pentru" și două abțineri.
Acesta prevede că asociația de proprietari, prin grija președintelui, va afișa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor, modalitatea de calcul în urma căruia au rezultat sumele lunare de plată.
Modalitatea de calcul va conține și va arăta explicit toate costurile și sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul și de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari.
Potrivit proiectului, neîndeplinirea acestor obligații se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 3.000 de lei.
Actul normativ a fost adoptat și de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs. vor fi trimise automat, spre moderare, catre adresa de e-mail a Asociatiei Proprietarilor, respectiv asociatiablocs1bs1c@yahoo.com